کد تخفیف 10% web10 ویژه خرید از وب سایت

توضیحات

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف بوده که به صورت خوراکی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده هم در پرتقال و هم در جوهرلیمو وجود داشته و مزه ترشی دارد. این ماده به دلیل خاصیت اسیدی خود، از تولید و رشد باکتری ها جلوگیری می کند. در ادامه با ما باشید تا اطلاعاتی را در خصوص کاربرد، موارد مصرف و قیمت اسید سیتریک به شما ارائه دهیم.

اسید‌‌‌سیتریک چیست؟

اسید سیتریک یا جوهر لیمو یک اسید ضعیف الی با فرمول شیمیایی و مولکولی C6H8O7 است. این ماده با نام های دیگری همچون 2-هیدروکسی پروپان و اسید لیمو شناخته می شود. اسید سیتریک از مرکباتی همچون لیمو و پرتقال به دست آمده و مزه ترشی دارد. انواع اسید سیتریک در دو نوع آبدار و خشک وجود داشته و از آن به عنوان نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده می کنند.

سالانه بیش از 2 تن اسید سیتریک یا جوهر لیمو در تمام دنیا تولید شده و در صنایع مختلفی آن را به کار می برند که در بخش های بعدی به آن اشاره خواهیم کرد. نمک های سیترات نیز یکی از مشتق های اسید سیتریک به حساب می آید. برای مثال نمک تری سدیم سیترات، یک نمک است که در استر سدیم تری اتیل و آب حل می شود.

کاربرد و موارد مصرف اسید‌ سیتریک

اسید سیتریک کاربردهای زیادی در صنایع داشته و از آن در موارد بسیاری استفاده می کنند. این ماده را برای ایجاد طعمی مطبوع و ترش در نوشابه ها به کار می برند. همچین خاصیت ضد میکروبی و تنظیم اسیدیته برای برخی از نوشیدنی ها مثل نوشابه دارد.

  • تنظیم PH و ایجاد طعم میوه ای در ژله ها، دسرها و مرباجات
  • انجام عمل نگهدارنده و آنتی اکسیدان در مواد غذایی منجمد شده، ایجاد کمپلکس نمک بین سیترات ها، تنظیم PH روغن ها و چوبی ها و فلزات کمیاب
  • این ماده PH یون های فلزی موجود در سیستم آنتی اکسیدان انواع شوینده های اسیدی موی سر را تنظیم می کند.
  • صنایع رنگ سازی، آب فلزکاری و استخراج نفت
  • در صنایع پلاستیک سازی به عنوان نرم کننده غیر سمی استفاده می شود.
  • صنایع بسته بندی
  • کاربرد در صنایع داروسازی مانند آسپرین و قرص جوشان
  • تولید شامپوهای ضد شوره
  • صنایع آرایشی و بهداشتی

خواص شیمیایی و فیزیکی

برخی از مهم ترین ویژگی های اسید‌سیتریک و خواص شیمیایی و فیزیکی این ماده به شرح زیر است.

  • حلال در آب
  • عامل جداکننده در فرایند صنعتی
  • نرم کننده
  • عامل بافر
  • طعم دهنده
  • نگهدارنده
  • ضد انعقاد
  • آنتی اکسیدان
  • اصلاح کننده PH

دیگر ویژگی های جوهر لیمو

جرم مولکولی (گرم بر مول)192.124 برای اسید سیتریک خشک

210.14 برای اسید‌سیتریک آبدار

درصد خلوص98 تا 99 درصد
محلول درآب، الکل، استون، اتیل استات
دانسیته1.665 گرم بر سانتی مترمربع در شکل خشک

1.542 گرم بر سانتی مترمربع در شکل آبدار

دمای ذوب153 درجه سانتی گراد
دمای جوش310 درجه سانتی گراد
شکل ظاهریپودر سفید رنگ

جمع بندی

اسید سیتریک یا جوهرلیمو یک اسید آلی بوده که دارای فرمول مولکولی C6H8O7 است. انواع این ماده اولیه شیمیایی شامل نوع خشک و آبدار می شود. این مایع را در صنایع مختلفی همچون پزشکی، آرایشی و بهداشتی به کار می برند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید سیتریک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *