ضد کف و آنتی فوم

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

آنتی فوم چیست؟

ایجاد کف یکی از عواملی است که بازدهی تولید در صنایع مختلف را به شدت کاهش می‌دهد. تولید کف مشکلات بسیار زیادی را ایجاد می‌کند و اثرات نامطلوبی را بر صنعت مربوطه تحمیل می‌نماید بنابراین استفاده از ضد کف ضروری به نظر می‌رسد.

به طور معمول کف در فرایندهای فراوری مواد غذایی، تخمیر، نساجی، تولید مواد شیمیایی، تولید چسب، چاپ جوهر، رنگ، پوشش و رزین در اختلاط، فیلتراسیون، رقیق سازی، پر کردن ظروف محصول، تقطیر و رفلاکس اتفاق می‌افتد. پدیده کف در صنایع مختلف باعث کاهش بازده تجهیزات و تحمیل هزینه‌‌های گزاف می‌شود، لذا کنترل و اقدامات لازم برای حذف این پدیده از اهمیت بالایی برخودار است.
تفاوت ضد کف و کف زدا
ضد کف‌ها (آنتی فوم) و کف زداها (دیفومر) موادی شیمیایی هستند که باعث  کنترل و جلوگیری از کف‌‌ زایی محلول و کاهش حجم کف ایجاد شده میشوند و اثرات نامطلوب ناشی از  کف را از بین می‌برند.  کف‌ها  به خصوص در فرآیندهای صنعتی، مشکلات جدی را ایجاد می کنند از جمله ایجاد نقص در پوشش‌های سطح، جلوگیری از پر شدن کامل ظروف و نیز امکان سرریز شدن آن ها. برای ممانعت از چنین مشکلاتی انتخاب ضد کف مناسب اهمیت بسزایی دارد. برای انتخاب بهترین ضد کف، باید هر کدام از آن ها به صورت جداگانه توسط تست‌های آزمایشگاهی ارزیابی شوند. بنابراین بهتر است برای هر فرآیند چندین ضد کف برای تعیین نوع، مقدار مورد نیاز و هزینه آن جهت اطمینان از نتایج مطلوب و دارای صرفه اقتصادی در آسان کم مورد آزمایش قرار گیرد.

خصوصیات عمومی ضد کف خوب:
۱)اثر بخشی و کارایی مناسب
۲)فراریت کمتر
۳)پایداری شیمیایی
۴) غیرسمی بودن و سازگاری با محیط
۵)قیمت مناسب

انواع ضد کف:
۱ضد کف های پایه سیلیکونی
آنتی فوم های سیلیکونی در بسیاری از صنایع نظیر تولید رزین های امولوسیونی، پالایش نفت، حفاری و دیگر فرآیندهای شیمیایی نظیر صنعت نساجی قابل استفاده هستند. از جمله مزایای ضد کف های سیلیکونی می توان به عدم ایجاد خوردگی در تجهیزات مورد استفاده، عدم فراریت و بازدهی بالای آن برای از بین بردن کف اشاره کرد.
کاربرد های آنتی فوم سیلیکونی
•  فرایند های تولید مواد دارویی و غذایی
•  صنایع پتروشیمی
•  سموم و مواد شیمیایی دفع آفات کشاورزی
•  مواد شوینده و پاک کننده
•  صنعت نساجی و چرم
•  صنایع تولید رنگ و مواد پوشش دهنده
•  تولید کاغذ
•  واحدهای تصفیه پساب
۲ضد کف های پایه آبی ( ضد کف های غیر سیلیکونی)
آنتی فوم‌های پایه آبی از انواع مختلفی از مواد که در یک پایه آبی به راحتی حل می‌شوند، ساخته می شوند. ساختار آن ها به طور معمول متشکل از زنجیره‌‌های بلند الکل های چرب ، صابون های اسید چرب یا استر ها می باشد.
۳ضد کف های پایه غیر آبی
از آنتی فوم های غیر آبی می توان در سیستم های غیر آب مانند حلال های آلی و روغن های معدنی استفاده کرد. هیدروکربن های نامحلول، پلی دی متیل سیلوکسان ها، الکل ها، استئارت ها و گلایکول ها از جمله آنتی فوم های غیر آبی می باشند.

شرکت آسان کم دارای آنتی فوم ها و ضد کف های تولید داخلی است که بسیار با کیفیت هستند و در حجم های کم از 1 کیلوگرم به بالا برای محققان و دارندگان کارگاهها و کارخانه های تولیدی در دسترس است

ضد کف های سیلیکونی آسان کم :

راکدیفوم SLD 3115
راکدیفوم  SLD 22

راکدیفوم Sl54

راکدیفوم Sl80

ضد کف های غیر سیلیکونی آسان کم:
برتافوم 1601
برتافوم 1610

راکدیفوم 8040

این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *